Як правильно дотримуватися посту 2 частина

Відео: Як правильно дотримуватися Великий Піст?





ПОСТ

Відео: Цінність одного дня посту (Рамадан 2015)



У книзі пророка Ісаї Бог, викриваючи людей, каже, що їх розуміння про піст відрізняється від того, що хоче Бог. Господь докоряє народ: «Ось, у день посту свого ви чините волю свою» (Ісая 58: 3). Бог каже, що люди млоять свою душу для того, щоб здійснилася їхня воля, але не думають про волі Божої: «Ось, ви постите для сварок і чвар і для того, щоб кулаком бити нахабно інших-ви не постите так, щоб ваш голос почутий на висоті. Хіба ж оце піст, що Я вибрав його ..? »(Ісая 58: 4).

Сьогодні вчинення посту відрізняється від того, яким воно було за часів пророка Ісаї. Але Господь звертає увагу не на зовнішні прояви посту, а на цілі, які переслідує людина, коли постить.

Бог говорить про те, що ці цілі не завжди є правильними. Часто люди запитують, що можна їсти під час посту, а що ні. Але дійсно важливим є питання: для чого дотримується пост?

В Біблії є багато прикладів, як люди робили пост, щоб подолати труднощі життя. В цьому випадку пост допомагає людині зосередитися на духовних питаннях і знайти Бога, Його волю, правильний шлях.

У Старому і Новому заповітах постом називається повна відмова від будь-якої їжі на порівняно короткий термін (від одного до семи днів або навіть на частину дня). Найтриваліший піст витримав тільки Ісус - 40 днів. Фізичний пост необхідно з`єднати з духовним. Це означає щиро покаятися, видалити з життя все гріховне і суєтне, приділяти особливо багато часу молитві та читанню Слова Божого. Наприклад, в Євангелії від Матвія 17:21 Ісус пропонував поєднувати піст і молитву.

Формальне дотримання посту як данину слідування традиції не принесе користі, але навіть один день, проведений в істинному пості, може духовно збагатити вас. Дух істинного посту і молитви - це дух, який упокорює перед Богом наш розум, наше серце і волю. Пост, угодний Богу, - це, перш за все, відносини, засновані на любові до ближнього, а не зовнішня форма. «День, в який морить людина душу свою, коли гне голову свою, як очерет, і стелить верету та попіл? Чи це назвеш постом і днем, угодним Господу? »(Ісая 58: 5).

Господь хоче, щоб людина мала в своєму житті мету, щоб ця мета була пов`язана з Богом, і воля Бога і воля людей було єдині. Господь бажає возз`єднатися з людиною, хоче наділити його вірою, за допомогою якої він зможе розгледіти в цьому видимому світі невидимого Бога, Його силу, Його любов, щоб людина стала образом Божим.

«Ось піст, який Я вибрав його: розв`язати кайдани безбожності, пута ярма, і пригноблених відпусти на свободу, і розірви усяке ярмо- вламати голодному хліба свого, а вбогих бурлаків до будинок- коли побачиш нагого, щоб вкрити його, і від єдинокровного твого не ховайся. Тоді відкриється, як зоря, світло твоє, і зцілення твоє скоро зросте, і правда твоя піде перед тобою, і слава Господня сторожею задньою! »(Ісая 58: 6-8).


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 115