Як правильно читати молитви

Відео: Як правильно читати ранкові та вечірні молитви?




Це популярний вислів "читати молитви" насправді не зовсім вірно. Молитва - це звернення до Бога, це спілкування з Ним. Іоанн Златоуст говорив: "Під час молитви ми розмовляємо з Богом". Якби ви зверталися до своїх знайомих, "читаючи" їм щось, що б вони о Вас подумали. Бог теж є Особистістю, і причому набагато більш вищої Особистістю, ніж ми, і за інтелектом, і у всіх інших відносинах, тому не потрібно нічого Йому "читати". Потрібно просто говорити те, що ми насправді думаємо, то що їсти у нас на душі.

Одного разу один мій знайомий зізнався мені: "Я читаю молитви і навіть не розумію того, що я читаю«. Який тоді сенс в такому читанні молитви? Уявіть, що думає Бог, коли чує людини, що звертається до Нього так само. Така молитва не потрібна ні Богу, ні нам самим. Тож не дивно, що деякі люди при такому читанні молитов починають позіхати, засипати, або думати про щось стороннє. Написані молитви можна використовувати тільки якщо ми розуміємо те, про що в них йдеться, і якщо вони відображають стан нашої душі.

Наші щирі слова, які виходять із серця, набагато дорожче для Бога, ніж красива молитва, прочитана з молитвослова або вимовлена напам`ять. Бог як Отець Небесний хоче чути нас, своїх дітей. І Йому не дуже сподобається, якщо ми будемо звертатися до Нього тільки читаючи щось. У храмі іноді можна купити молитвослов з молитвами на всі випадки життя. Але такий молитвослов ніколи не замінить наше особисте спілкування з нашим Небесним Отцем.

Коли я пишу зараз цю статтю, то мені хочеться помолитися Богу про тих людей, які будуть читати її. Я напишу приклад короткої молитви, з якою я звертаюся зараз до Бога:

«Господь Бог, я дякую Тобі за те, що Ти любиш нас, за те, що Ти дав нам можливість звертатися до Тебе, і Ти чуєш нас. Я також дякую за те, що Ти дав мені можливість розповідати про тебе через інтернет. І я молюсь Тобі про кожну людину, яка буде читати цей сайт, я прошу Тебе: відкрийся кожному з них, будь ласка. Допоможи їм дізнатися Тебе особисто. Щоб через віру в Ісуса Христа їхнє життя змінилася, і вони зазнали у своєму житті Твою особливу любов до них. Я прошу Тебе про це в ім`я Господа Ісуса Христа ».

Відео: КА ПРАВИЛЬНО ЧИТАТИ МОЛИТВИ



Подібними простими словами ви теж можете звертатися до Бога.

Джерело: bible-facts.ru


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 155