Як правильно постити і отримати відповідь

Правильний Пост, як правильно постити і отримати відповідь на молитву

Як показує Практика, пост дійсно відкриває відповіді на молитву, наближає людину з Богом. Християнський піст.

1 пост - це не дієта!

2 їжа не приймається взагалі, вода по можливості теж.

3 тривалість вибирайте самі - день, два ... (але все-таки в межах розумного)

4 Перед початком посту, необхідно попросити Господа благословити і прийняти його.

5 Посилена молитва, по можливості не одному (наприклад, з сім`єю). По кілька разів, в день, встаючи на коліна перед Господом і благаючи про свою проблему (докладно, як розповідаєш близького друга, з іменами про кого просиш).

6 УВАГА !!! - ВИХОДИТИ З ПОСАДИ ПОСТУПОВО, ПОТРОХУ збільшуючи кількість ЇЖІ.

Історія

Одного разу до Ісуса Христа підійшли учні Іоанна Хрестителя і запитали Його: "... чому ми і фарисеї постимо, а Твої учні не постять?" (Мф.9: 14) фарисеї, дійсно, постили багато. Наприклад, той фарисей, який зайшов до храму помолитися разом з митарем (Лук.18: 10-14), говорив про себе так: "... Я пощу два рази на тиждень ...". Але чомусь Ісус не похвалив і навіть не схвалив їх за таку пильність у справі Божому, як ніби навіть і не помітив цього.

Напевно багато хто ставить таке ж питання - "чому одні християни постять багато, а інші - ні?". Христос тоді відповів запитувачам дуже просто, що в даний час Його учні радіють, але в житті у них буде і такий час, коли вони будуть постити. Причому, ніде далі в Євангеліях ми не бачимо, щоб Христос встановив порядок і правила для дотримання постів, точно також як і в Старому Завіті ніде немає такого порядку і правил, з чого можна зробити простий і логічний висновок, що необхідність поста в кожному конкретному випадку і порядок його виконання кожен з його учнів повинен визначити для себе самостійно.

Як правильно постити і отримати відповідь

Відео: Як тримати пост в місяць Рамадан ?! Важливо знати кожному Мусульманину!



Чому ж люди постять? Чому постили фарисеї? Христос викрив їх в тому, що вони "все ж учинки свої вони роблять, щоб їх бачили їх люди ... і щоб люди звали їх: Учителю!" (Мф.23: 5,7). Або ж щоб догодити Богові, подібно до того, як язичники намагаються умилостивити своїх ідолів? Але нашого Бога не потрібно благати, бо Він - благ, дуже милосердний і довготерпеливий. Пророк Захарія описує випадок, як ізраїльтяни стали запитувати Господа, чи продовжувати їм постити після того, як Господь відповів на молитви і звільнив їх з вавилонського полону. Господь відповів їм питанням: "... для Мене чи то ви постили для Мене чи що?" (Зах.7: 5). Таким чином, Бог наштовхує іудеїв на думку, що пост потрібен не Богові, а їм самим для того, щоб усунути причини, що перешкоджають тому, щоб Бог їх благословив. Отже, якщо пост - це не є засіб догоди Богу, тоді - що ж це?

пост

Піст - це особливий стан в житті християнина, коли він в тій чи іншій мірі обмежує себе в їжі і питті для того, щоб акцентувати всі сили свого організму на молитві. Пост потрібен тоді, коли християнин чекає якихось позитивних змін від Бога, як природних, так і надприродних.

Так як пост часто згадується, як в Старому, так і в Новому Завітах, то правильніше було б розглянути кілька конкретних описів, щоб з них зробити висновки. Мойсей постив на горі Синай в присутності Божій протягом сорока днів і ночей (Ісх.34: 28), але в усьому П`ятикнижжі немає вказівок, що так потрібно робити народу, а тільки лише є натяк на пост, коли йдеться про те, що народ повинен вгамовувати душі в день очищення (Лев.16: 29).

У книзі Суддів (Суд.20: 26) описаний випадок, коли сини Ізраїлеві молилися і постили перед вирішальною битвою з синами Веніямина, що захищають мерзенних грішників. Перемога настала тільки після посиленої молитви з постом.

Давид молився і постив про дитинку, якого народила Вірсавія (2Цар.12: 16). Перед цим пророк Натан викрив його в страшному гріху, тому Давид, мабуть, гірко каявся у своєму гріху, який привів до смерті невинної дитини. В результаті такого каяття з`явився 50-й псалом, в якому є такі слова: "... бо Ти жертви не прагнеш, - я дав би її-цілопалення, то не любе воно. Жертва Богові - це дух сокрушенний- серцем скорботним і смиренним Ти не погордуєш, Боже "(Пс.50: 18-19).

Як правильно постити і отримати відповідь

Коли Аман, один з вельмож царя Артаксеркса в замку Сузи, замислив знищити всіх юдеїв, то вони, дізнавшись про це, кликали до Господа. І "було для юдеїв велика жалоба, і піст, і плач, і вопль- верету та попел були ложем для багатьох" (Есф.4: 3). І Господь почув їх молитву і, більш того, ще задовго до цієї проблеми вже передбачив вихід з цієї складної ситуації, коли дозволив єврейській дівчині Естер стати царицею. Естер також прекрасно усвідомлювала, що без надприродною допомоги Божої вона і сама, намагаючись допомогти юдеям, ризикує не тільки своїм становищем, але навіть і життям, тому вирішила постити три дні сама зі служницями своїми, а також попросила, щоб і вся Юдея в місті Сузах молитві і посту підтримуючи її. І Бог почув крик і глас Есфири і юдеїв і чудесним чином визволив народ від загибелі.

біблійні герої

Дуже цікавий також випадок з покаянням язичницького міста Ніневії від проповіді Іони (Іон.3: 5-10). "І повірили Ниневяне Богу, і оголосили піст ...". Навіть цар покаявся і він проголосив піст для всієї Ніневії не тільки для людей, а й для худоби, щоб Господь змилосердився і відвернув лихо. І Бог почув цю молитву, "... і пожалував Бог щодо того лиха, про яке говорив, що їм учинить, і не вчинив".

Юдейський юнак Данило, перебуваючи в вавілонському полоні, звертався до Господа "з молитвою і благаннями, у пості, у веретищі та в попелі" (Дан.9: 3), і Бог давав йому дивовижні одкровення про майбутнє, як для його народу, так і для всього людства. Метою постів Данила, за свідченням посланого йому чоловіка Божого, було: "... ти дав своє серце, щоб зрозуміти видіння, і щоб упокоритися перед лицем твоїм" (Дан.10: 12).

Ісус Христос не давав наказів Своїм учням постити, але заявляв, що "... Прийдуть дні, коли заберуть молодого від них, тоді й постити будуть" (Мф.9: 15). Сам же Ісус постив 40 днів в пустелі після Свого хрещення у Івана перед виходом на служіння народові ізраїльському (Мф.4: 2). А після безуспішних спроб учнів Його вигнати біса з юнака, Христос відкрив учням секрет: "... Цей же рід не виходить інакше, як тільки молитвою й постом» (Мф.17: 21). Перші християни в Антіохії також практикували молитви з постами, в результаті чого Дух Святий спонукав їх відокремити Варнаву і Савла на місіонерську працю (Деян.13: 2-3).

Як правильно постити і отримати відповідь

Відео: Чи можна тримати пост з наміром схуднути?



Всі ці випадки показують, що метою постів є глибоке покаяння, смирення, примирення з Богом, виправлення шляхів людських, усунення будь-яких перешкод між Богом і людиною, що перешкоджають виливу рясних Божих благословень. Пост необхідний для посилення молитви. Він не має нічого спільного з голодуванням і шантажем Бога, тому що якщо людина під час посту захоче вимагати від Бога і виконувати волю свою, то Бог його не почує. Пророк Ісая призводить відповідь на питання іудеїв: "Нащо ми постимо, коли Ти не бачиш, мучимо душу свою, Ти ж не знаєш?" (Іс.58: 3). Він каже: "Ось, в день посту свого ви чините волю свою, і всіх ваших робітників тиснете!. Ось, ви постите для сварок і чвар і для того, щоб кулаком бити нахабно інших-ви не постите так, щоб ваш голос був почутий на висоті. Хіба ж оце піст, що Я вибрав його ...? " (Іс.58: 3-5).

Християни зазвичай моляться з постом в критичних випадках, коли необхідно прийняти дуже важливе і поворотний рішення в своєму житті. Молитва з постом дуже ефективна для звільнення від будь-якої гріховної залежності, наприклад, куріння або навіть наркотиків. Молитва з постом також дуже важлива, якщо просити Бога про порятунок когось із близьких.

Практична сторона поста повинна бути строго індивідуальною, з урахуванням стану здоров`я та особливостей організму кожної людини. Піст може бути різної тривалості, різного ступеня тяжкості, в залежності від стану здоров`я та інших всіляких причин. Піст - це не тільки і не стільки утримання від їжі, скільки встановлення правильних відносин з людьми і з Богом.

Як правильно постити і отримати відповідь

Пост робиться для того, щоб сконцентрувати всі сили організму на молитву, тому потрібно особливу молитовний стан. Про практичну сторону поста говорить той же пророк Ісая: "... розв`язати кайдани безбожності, пута ярма, і пригноблених відпусти на свободу, і розірви усяке ярмо- вламати голодному хліба свого, а вбогих бурлаків до будинок- коли побачиш нагого, щоб вкрити його , і від єдинокровного твого не ховайся ... "(Іс.58: 6-7). Це означає, що перш ніж просити щось у Бога, потрібно ретельно навести порядок і в своєму особистому духовному житті, і щодо своїх ближніх. Тоді Бог буде вподобу волає до Нього: "Тоді кликати будеш і Господь услишіт- кликати і Він скаже:" ось Я! "... і буде Господь тебе завжди провадити" (Іс.58: 9,11).

З БІБЛІЇ про піст - Біблійний Пост

Від Луки:

4.1-А Ісус, повний Духа Святого, вернувся з-над Йордану, і Дух у пустелю.
4.2 Там сорок днів Він диявол Його спокушав і нічого не їв в ці дні, а коли закінчились вони, то вкінці зголоднів.

Від Матвія:

6.16- А як постите, то не будьте сумні, як лицеміри: вони бо зміняють обличчя свої, щоб люди, що постять. Істинно кажу вам, що вони вже отримують нагороду свою.
6.17- А ти, коли постиш, намасти свою голову і лице своє вмий,
6.18- щоб з`явитися посту свого не виявив людям, а Отцеві своєму, що в втайне- і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно

Від Марка:

1.13- І був Він там сорок днів у пустині, випробовуваний від сатани, і перебував зо зверямі- і Ангели служили Йому.

Від Матвія:

4.1 Тоді Дух повів Ісуса в пустиню, щоб диявол Його спокушав,
4.2 І постив сорок днів і сорок ночей, а вкінці зголоднів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 142