Про що молитися?

Відео: Про що і як молитися (Осипов А.И)



Про що молиться і Умови, при яких молитва буде почута.

Деякі не вирішуються молитися, оскільки не знають, з якими словами треба звернутися до Всевишнього. Коли ми молимося, Господь прислухається до наших сердець, а не до наших уст. Важливі не слова, нами вимовлені, а почуття, які ми при цьому відчуваємо в глибині своєї душі.

"Бо Бог бачить не те, що бачить людина-бо дивиться на лице, а Господь дивиться на серце" (1 Царств 16: 7).

Солдат, якого ніхто не вчив молитися, вийшовши живим зі страшної битви, сказав: "У розпал бою людині не потрібно підказки, як звернутися до Бога".

Прийдіть до Ісуса такими, якими ви є. Якщо подяку наповнює ваше серце при думці, що Бог - ваш друг, - скажіть Йому про це! Говорите: "Господи, я дякую Тобі, що Ти - мій Друг".

- Вас мучать гріхи? Зізнайтеся Йому: "Господи, мої гріхи тривожать мене".

- Якщо ви хочете, щоб Бог простив вас, попросіть Його про це. Ви втомилися від турбот? Вам потрібно краще пізнати Бога? Ви потребуєте в силі, здатної допомогти вам подолати погані звички, гріхи? У вас недостатньо мудрості, щоб прийняти правильне рішення? Ви переживаєте про рідних, близьких, родичів? - Розкажіть про це в молитві свого Небесного Отця, і Він почує вас, і відповість на ваші прохання.

час молитви

Відео: СТРАШНІ ДНІ. Про що молитися в останні часи?



Люди часто скаржаться на відсутність часу для молитви. Мартін Лютер говорив: "У мене сьогодні багато справ, тому я повинен багато молитися". Зверніть увагу: чим більше роботи, тим більше часу він проводив у молитві.

Сатана намагається хитрістю домогтися того, чого не може отримати силою. Він знає наші слабкості і саме на них спрямовує свої удари. Коли сатана бачить, що ви хочете розмовляти з Богом, він починає нашіптувати, що у вас для цього немає часу, намагаючись відвернути вас від молитви буденними справами. Не допускайте, щоб він досяг свого! Молитвою ми відводимо нашому Господу перше місце в житті. Що сьогодні для вас найважливіше? Робота, їжа, навчання, бесіда, сон, відпочинок? Молитва важливіше, ніж все це, разом узяте. Не можна розраховувати на допомогу Божу, якщо Він для вас значить менше всього іншого.

Уявіть людину, яка вранці довго спить, а потім швидко вмивається, одягається, і, вибігаючи з дому, квапливо кидає дружині: "До побачення!" Після напруженого робочого дня він затримується на роботі, жахливо втомлений, приходить додому. У напівдрімоті каже дружині: "До завтра, мій скарб" - і валиться в ліжко. Таке життя неодмінно закінчиться сімейною драмою. Її можна порівняти з відношенням багатьох християн до Бога. Неважко здогадатися, що в майбутньому їх чекає трагедія.

А якщо зранку ми помиляємося Богу, то з`єднаємося з Ним на цілий день, як би багато роботи у нас не було. В цьому прикладом для нас є Сам Ісус. Всім справ і турбот Він вважав за краще живе спілкування з Небесним Отцем. Рано вранці Його часто можна було знайти в самоті, де Він занурювався в побожне зосереджене роздум, вивчав Святе Письмо і молився: "А вранці, вставши на світанку, Він вийшов і пішов у безлюдне місце, і там молився" (Марка 1:35).

Про що молитися?

Відео: Про що молитися Миколі Чудотворцю


Умови, при яких молитва буде почута

1. Просіть по волі Його.

"Коли чого просимо згідно волі Його, то Він слухає нас" (1 Івана 5:14).

Як ми можемо дізнатися, в чому полягає воля Господа? Це можливо через молитву і вивчення Слова Божого.

Наші молитви повинні бути безкорисливі, в іншому випадку вони не дійдуть до небес. "Просіть і не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої" (Якова 4: 3).

Святий Дух безпомилково визначає наші потреби і представляє їх перед Богом: "Також і Дух допомагає (нас) в немочах нашіх- бо ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зітханнями" (Римлян 8:26 ).

2. Моліться з вірою.

Ми повинні мати глибоку віру в Того, до Кого звертаємося. Святе Письмо навчає нас: "А без віри догодити Богові неможливо-бо, які приходять до Бога, треба вірити, що Він є, і тим, хто шукає Його віддає" (Євреїв 11: 6).

Віра - це неодмінна умова того, щоб молитва була почута. При слабкій вірі слід звернутися до Бога з такими словами:

"... Вірую, Господи, поможи моєму невірству" (Марка 9:24).

3. Відчуйте потребу в Бозі.

"Блаженні голодні та спраглі правди, бо вони наситяться" (Матвія 5: 6).

Самовдоволені серця рідко відчувають потребу в Бозі. Він посилає Своє благословення на тих, хто усвідомлює потребу в Його силі і молить Його про це.

4. кого відвернув від вини.

"... Беззаконня ваші відділювали вас від вашого Бога, і ваші провини ховали обличчя Його від вас, щоб Він не почув" (Ісаї 59: 2).

Ніколи наша молитва не буде почута, якщо ми навмисно порушуємо закон Божий, і опиняємося легкою здобиччю ворога.

Але Творець не залишив нас у такому жалюгідному стані. З нього є вихід. Біблія вчить:

"Хто ховає провини свої, тому не матиме успіху- а хто признається та кидає їх, той буде помилуваний" (Притчі 28:13).


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 131