Що означають 10 заповідей

Відео: Що означають заповіді в іудаїзмі і кабалі?



"Десятісловіе" або "Десять заповідей", які були написані на горі Синай на двох кам`яних скрижалях, дійшли до нас в незмінному вигляді. За своїм змістом вони складаються з двох частин, у тому числі перша частина (заповіді 1-4) стосується відносин людей до Бога, друга ж частина (5 - 10) - відносин людей один з одним.
Обидві частини відображають моральну сутність і любов до Бога.

І так, Ставлення людини до Бога 1 4 заповідь.

(1-а заповідь) - Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю,
з дому рабства- нехай не буде в тебе інших богів перед лицем Моїм.

1-я Заповідь стверджує віру в Бога. Бог вивів Ізраїль з найбільшими чудесами: Він розділив Червоне море (Червоне море) і вивів, чуда й знамена вчинивши в землі єгипетській.
Цар Соломон біля берегів Червоного моря поставив стовпи на честь переходу євреїв через море, один стовп знаходиться в музеї а другий все ще стоїть у Берегів Червоного моря.

Бог не претендує на першість серед деяких богів. Він не бажає, щоб Йому надавали більше уваги, ніж якимось іншим богам. Він каже, щоб поклонялися Йому Одному, бо інших богів просто не існує.

Ізраїльтяни були обраним народом Божим, але Бог уточнює, люди прийняли Ісуса Христа стають дітьми Божими.

Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса-
всі ви, що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися.
Нема юдея, ні язичніка- нема раба, ані свободного- нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі.
А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці.
(Гал.3: 11-29)

Та не повість чужинець, (* чужинець -Людина, що належить до іншого племені, до чужої народності *) прилучився до Господа "Господь мене відділив від народу Свого", Ісая, глава 56-1-8


2-я Заповідь забороняє віру в інших богів.

(2-а заповідь)- Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землі-Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах до третього і четвертого [роду], що ненавидять Мене,
і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене і хто держиться Моїх заповідей.

Бог вічності не може бути обмежений чином з дерева, каменю або бути намальованим на папері. Спроба зробити це принижує Його.

Коли Бог говорив "Не роби собі і всякої подоби" він під цим подрузамевает одну опастность, на жаль сатана може спокійно використовувати будь-які зображення і неважливо, що на ній намальовано.

Я особисто вивчав такі випадки і можу з пересторогою би мовити, не майте ніяких святих зображенні в них дійсно можуть селитися нечисті сили. Прикладом я можу назвати історію зі Сполучених штатів, яка мене вразила. Так-же знайомий з численними історіями з Росії та Європи.

3-тя Заповідь забороняє вимовляти ім`я Бога марно.

(3-а заповідь)- Не свідчи імені Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.

Ця заповідь не тільки забороняє помилкові клятви і ті звичайні слова, якими люди божаться, але вона також перешкоджає недбало або з легковажністю вимовляти ім`я Господа, не думаючи про Його святому значенні. Ми зневажаєш Бога також тоді, коли необдумано згадуємо Його ім`я в розмові, або всує повторюємо його. «Святе та грізне Його Ймення!» (Псалом 110: 9).

Зневага до імені Божого можна демонструвати не тільки словами, а й справами. Той, хто називає себе християнином і не надходить так, як вчив Ісус Христос, знеславлення ім`я Боже.

4-я Заповідь стверджує послух Богу.

(4-а заповідь)- Пам`ятай день суботній, щоб святити його-
Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий - субота для Господа, Бога твого:

Ми повинні пам`ятати про нього і дотримуватися його в пам`ять про справи Творця.

З`явилася і проблема - дуже старанно не згадувати те, що Перша Церква природно дотримувалася суботу. Зазвичай церква пояснює, що це Ісус скасував Четверту Заповідь (тільки в Першій Церкви про це ще не знали), і відразу стають винні в порушенні ще однієї Заповіді. Це і є причиною скасування Заповіді - звичайнісіньке небажання мати нічого спільного ні з євреями, ні з єврейськими звичаями. Але ж Ісус, Його мати, все Апостоли були євреями.
(5 - 10) - відносин людей один з одним

Відео: Що таке 10 заповідей



5-а заповідь: «Шануй батька твого і матір твою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі» (Вихід 20:12).

П`ята заповідь вимагає від дітей не тільки поваги, покірності і слухняності по відношенню до батьків, але також любові, ніжності, турботи про батьків, заощадження їх репутаціі- вимагає, щоб діти були для них допомогою і розрадою в похилому віці.

6-а заповідь: «Не вбивай» (Вихід 20:13).

Бог є джерело життя. Тільки Він Один може дати життя. Вона є святим даром Божим. Людина не має права забирати її, тобто вбивати. Творець має певний задум про кожну людину, відняти ж життя у ближнього - значить втручатися в план Божий. Позбавити життя себе або іншого - означає спробувати встати на місце Бога.

В се дії, що скорочують життя, - дух ненависті, помсти, злісні почуття - є також вбивством. Такий дух, поза всякими сумнівами, не може приносити людині щастя, свободу від зла, свободу до добра. Дотримання цієї заповіді передбачає розумне шанування законів життя і здоров`я. Скорочує свої дні, ведучи нездоровий спосіб життя, звичайно, не робить прямого самогубства, але робить це непомітно, поступово.

Життя, яка була подарована Творцем, є велике благо, і її не можна бездумно марнувати і скорочувати. Бог бажає, щоб люди жили повнокровним, щасливого і довгого життям.
7-а заповідь: «Не чини перелюбства» (Вихід 20:14).

Шлюбний союз - початкове встановлення Творця Всесвіту. Засновуючи його, Він мав певну мету - зберегти чистоту і щастя народу, підняти фізичні, розумові і моральні сили людини. Щастя у взаєминах можна досягти тільки тоді, коли увага зосереджена готівки, якої віддаєш всього себе, свою довіру і відданість протягом усього життя.

Забороняючи перелюб, Бог сподівається, що ми не будемо шукати нічого іншого, крім повноти любові, надійно захищеної подружжям.
8-а заповідь: «Не кради» (Вихід 20:15).

Ця заборона має на увазі як явні, так і таємні гріхи. Восьма заповідь засуджує викрадення людей, работоргівлю і загарбницькі війни. Вона засуджує крадіжку і грабіж. Вона вимагає неухильного чесності в самих незначних життєвих справах. Вона забороняє шахрайство в торгівлі, і вимагає справедливого розрахунку з боргами або ж у видачі заробітної плати. Ця заповідь говорить про те, що будь-яка спроба отримати вигоду за рахунок чийогось невігластва, слабкості або нещастя записується в небесних книгах як обман.
9-а заповідь: «Не свідчи ложно на ближнього твого» (Вихід 20:16).

Будь-яке умисне перебільшення, натяк або наклеп, розраховані на те, щоб зробити помилкове або уявне враження, або навіть опис фактів, що вводять в оману - є брехнею. Цей принцип забороняє будь-яку спробу зганьбити репутацію людини необгрунтованими підозрами, лихослів`ям або плітками. Навіть умисне замовчування правди, яке може зашкодити іншим, є порушенням дев`ятої заповіді.
10-а заповідь: «Не бажай дому ближнього твоего-, не бажай жони ближнього свого ... нічого, що у ближнього твого» (Вихід 20:17).

Бажання привласнити власність сусіда - значить зробити перший найстрашніший крок до злочину. Заздрісна людина ніколи не може знайти задоволення, тому що завжди хтось буде володіти чимось таким, чого у нього немає. Людина перетворюється на раба своїх бажань. Ми використовуємо людей і любимо речі, замість того, щоб любити людей і використовувати речі.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 195