Коли потрібно носити і коли можна знімати натільний хрест

Хрестик - це найважливіший атрибут кожного християнина будь-якої конфесії. Носити його можна не завжди, так як є життєві ситуації, коли священнослужителі та християнська віра дозволяють хрестик знімати.

Відео: Коли носити натільний хрест і коли можна знімати

Коли потрібно носити і коли можна знімати натільний хрестНе переживайте, якщо ваш хрестик загубився або зламався. Всі ми люди і кожен з нас може зробити помилку або необережний вчинок. Зрештою, хрестик - це всього лише річ, яку можна замінити завжди. Важливість хрестику надає ваше ставлення, а не церковні правила.

Коли носити натільний хрест



Хрестик священик дає людині при хрещенні. Після здійснення таїнства необхідно надіти хрест і ніколи не знімати його по можливості. Звичайно, є ситуації в житті, коли умови роботи, заходи безпеки або просто здоровий глузд змушують нас знімати хрест. В цьому немає нічого поганого, оскільки ви переживаєте за цілісність хреста, за його зовнішній вигляд. Наприклад, коли ви приходите в сауну, то металеві предмети сильно нагріваються і можуть залишити опіки. В цьому випадку хрестик краще зняти. Якщо ви працюєте в місці, де знаходяться шкідливі речовини, які можуть зіпсувати хрестик, то його також краще знімати на час роботи.
В інших ситуаціях хрест краще не знімати, так як він завжди оберігає вас від будь-яких бід, від зла і від фатальних невдач. Носячи на собі цей символ віри, ви висловлюєте повагу до Бога. Саме тому не варто знімати його, особливо в небезпечних ситуаціях. Багато людей відзначають, що погано себе почувають, коли знімають хрест, немов їх залишила милість Божа. Звичайно, це не так, але дрібна крихта правди в цих словах, все ж, є, тому не знімайте хрест по можливості ніколи. Якщо ви його знімали, то перед тим, як його знову надіти, можна прочитати просту молитву, відому багатьом віруючим: «Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворчого Твого Хреста, і збережи мене від усякого зла».

Відео: Чи можна носити натільний хрест без розп`яття?

Що забороняє церква



Хрест - це важливий атрибут, який символізує розп`яття Христа. Це символ віри Божої і його сили. Саме тому необхідно завжди пам`ятати про важливі правила:

• Хрестики можна передавати або дарувати близьким людям на хрестини. Ніяких заборон з цього приводу немає. Але не можна викидати хрест або використовувати як прикрасу, це є гріхом. 
• Церква забороняє вести себе з натільними хрестами так, ніби це прості прикраси. Хрестики можна здавати в ломбарди, немов це річ, яка не володіє якоюсь духовністю і силою. 
• Церква і православні правила забороняють носити замість хреста іконки Божої матері або святих. Носіння хреста обов`язково, а на додаток ви можете надіти іконку. 
• Заборонено також освячувати хрестик і інші церковні атрибути самостійно. Робити це повинен тільки священик, який освятить предмет в церкви за допомогою спеціальних молитов, дозволених до прочитання лише йому. 
• Церква категорично забороняє носити разом з хрестиком зображення Знака Зодіаку, так як з точки зору християнства астрологія є окультної наукою і єрессю. Це не просто заборонено, а навіть грішно. 
Якщо ваш хрестик зламався, то його можна спокійно віддавати на лагодження в майстерню, але якщо ви не збираєтеся цього робити або полагодити його неможливо, краще здати його до церкви.
Корисно знати, що хрестик може бути без розп`яття і навіть прикрашений дорогоцінним камінням. Головне, щоб він був освячений церквою.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 188