Де хрестився ісус христос

Міжнародна група вчених, яка веде розкопки на Святій землі, оголосила, що їй вдалося нарешті вирішити одну з загадок, пов`язаних з Новим завітом - встановити точне місце хрещення Ісуса Христа.

До сих пір переважала думка, що місце хрещення розташоване в околицях селища Каср-ель-Яхуді на західному березі річки Йордан, повідомляє ітар тарс.

Однак новітні археологічні знахідки показали, що обряд хрещення було здійснено в іншій точці - на східному березі річки, де зараз знаходиться йорданський селище Ваді-ель-Харар.

Опис того місця, де був хрещений Христос, міститься тільки в Євангелії від Іоанна. У ньому говориться, що Іоанн Хреститель проповідував і хрестив недалеко від селища Віфанія на верхньому Йордані. Однак було невідомо, де знаходилося це місце, тому що в Палестині було кілька селищ з такою назвою.

Повної впевненості в тому, де відбулося хрещення Христа, не було до самого останнього часу, поки під час розкопок була виявлена основа грецької колони, яка представляє мармурову плиту у формі квадрата зі стороною в два метри. За часів раннього християнства вона була встановлена в тому місці річки, де Іоанн Предтеча хрестив Ісуса Христа у водах Йордану.Де хрестився Ісус Христос

Знахідка підтвердила правильність припущень про те, що Ваді-ель-Харар - справжнє місце хрещення Ісуса Христа, оскільки в творах, написаних паломниками по Святих місцях часів розквіту Візантійської імперії, часто згадувалася грецька колона з хрестом на вершині, що позначає це місце.

Виявлена під час розкопок плита, як вважають вчені, є підставою саме тієї самої колони. Вона була виявлена на сорок метрів на схід від сьогоднішнього берега Йордану, що цілком відповідає висновкам вчених про те, що в V столітті Йордан дещо змінив своє русло при впадінні в Мертве море. Мармурова плита була виявлена під час дослідження руїн візантійської церкви, від якої вели ступені, що спускалися прямо в річку. Недалеко від останнього ступеня і було виявлено підставу знаменитої колони.

Подальші дослідження показали, що на цьому місці були побудовані три церкви. Перша з них височіла на шість метрів над землею на спеціальних арках з тим, щоб уникнути руйнування під час розливів Йордану. Однак з часом церкви прийшли в занепад і місце хрещення поступово було забуто.

Цікавий факт

Існує ще одне давнє доказ, яке вказує на місце хрещення Христа - це мозаїчна карта стародавньої Палестини VI століттяДе хрестився Ісус Христос, знайдена в храмі - в церкві святого Георгія, в Мадабе.

Саме за допомогою цієї карти вчені виявили незаперечну місце хрещення - квадратну мармурову основу грецької колони, на вершині якої колись був хрест - саме вона згадувалася як місце хрещення Христа в записах паломників часів Візантійської імперії. Також вченими були виявлені сходи, що ведуть до води.
Місце хрещення Ісуса Христа


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 78