Як бог нас рятував



Одного разу, коли мені було дев`ятнадцять років, я по роботі відправився на північ, на Аляску. Збираючись в дорогу, я мав достатній запас продовольства, але через розбушувався ураган мені доводилося рухатися набагато повільніше, і час у дорозі розтягнулося ще на кілька днів. Продукти у мене скінчилися, буран лютував, і я повільно йшов, намагаючись триматися берега струмка, який, за моїми розрахунками, повинен був вивести до річки.



НАДІЯ втратив

Я вже втратив майже будь-яку надію, що доберуся до потрібного мені місця, і дуже сумнівався, що хтось схаменеться, помітивши під час моєї відсутності. І раптом я почув голос: «Поверни наліво». Я озирнувся і, нікого не побачивши, продовжував крокувати на північ. Але той же голос з ще більшою наполегливістю знову сказав: «Поверни наліво».

Я не розумів, чому повинен повертати наліво і віддалятися від русла струмка. Йти наліво - значило йти у напрямку до гірського хребта і рухатися проти різкого, що перехоплює подих вітру. Ледве пересуваючи ноги, я знову пішов на північ. Але раптом мене охопило дивне почуття, якась: невидима сила, здавалося, боролася з моїми доводами і судженнями. На душі стало настільки тривожно і неспокійно, що я не міг далі йти в колишньому напрямі і, подивившись на компас, повернув ліворуч, до гір.



занедбані хатинку

Відео: Ми Одна Сім`я - Християнське Спів (ми потрібні один одному)



Я пройшов кілька миль, піднімаючись все вище і вище. Сутеніло, і йти було дуже важко. У полярному напівтемряві я побачив хатинку, наполовину занесену снігом. У мене з`явилася надія, що тут можуть бути якісь їстівні припаси, і я вирішив тут переночувати.

Досить швидко розчистив від снігу двері і ввійшов. Всередині - непроглядна темрява. Раптово з далекого кута пролунав слабкий стогін. Я запалив сірник.

На нарах в спальному мішку лежав старий. Борода його вкриті інеєм, очі запали і гарячково блищали. У хатинці не було дров, і я, не зволікаючи, зібрав трохи хмизу і розвів вогонь. Ніяких продуктів тут не виявилося. У приміщенні ставало тепліше, і старий, зігрівшись почав говорити.

Його звали Генрі Брюс, він прямував до товарообмінним пункту, але впав і зламав ногу. Перемагаючи страшний біль, він приповз в занедбану хатинку в надії, що хтось знайде його тут. Але час минав, і, так як ніхто не з`являвся, надія його ставала все слабкішими і слабкішими. Тоді він вирішив звернутися до Бога, про Якого чув ще в, і почав благати Його про допомогу.

Порівнявши час, я виявив, що у відповідь на молитву старого йому дійсно була протягнута рука допомоги в моїй особі.

Потрібно було якомога швидше дістати продовольство і надати медичну допомогу старому. Я поклав у піч побільше дров і розтопив сніг, щоб напоїти хворого окропом.



НА ЗАХІД

Відео: Яким чином Бог нас спас?



- Де я можу дістати їжу? - запитав я.

- Тільки на товарообмінному посту, - відповів старий, - він знаходиться приблизно в двадцяти милях на захід від нас.

- На захід?! - вирвалося у мене.

Я був вражений. Виявляється, я йшов зовсім в іншому напрямку - на північ, в пустелю. За свою недосвідченість покладався тільки на компас, нічого не знаючи про відхилення магнітної стрілки. Я був дуже гордий, щоб просити у когось ради, занадто самовпевнений, щоб молитися. Адже старий потребував Божої допомоги і молився. Бог почув його молитву, спонукаючи мене змінити шлях. Молитва цю людину врятувала життя і мені.



ВАЖКА ДОРОГА

Відео: Бог нас від загибелі врятував



Старий пояснив, як знайти дорогу, а потім просив Бога, щоб Він благословив мене в дорозі. Ми попрощалися, і я відправився. Вітер уже вщух. На небі яскраво сяяли зірки.

В цю тиху ніч температура, ймовірно, опустилася нижче сорока градусів за Цельсієм. Усередині все нило від голоду, кістки боліли від втоми. Але бажання допомогти ближньому все заглушало.

Я майже біг всю дорогу, у мене в голові була тільки одна думка: «Треба швидше викликати допомогу!» Я уявляв, як гасне вогонь і льодовий холод проникає в занедбану хатинку, загрожуючи життю людини, молитва якого була почута Богом. Я не спав кілька діб, був голодний, мої сили виявилися на межі, але я рухався, як уві сні, відчуваючи, що хтось йде зі мною поруч, що якась невидима сила піднімає мене, коли я падаю, і пересуває мої лижі.

Зірки вже гасли, коли я добрався до товарообмінного поста. Два сильних людини з хорошою упряжкою собак негайно поїхали за хворим старим.



МОЛИТВА МОЖЕ БАГАТО

Вперше за кілька днів я добре поїв. Знаходяться там люди, бачачи, як я змучений, з великими труднощами умовили мене лягти спати. Але думка про те, що зі мною вчора говорив Бог не давала мені спокою. Той же Бог, Який послав пророка Йону, щоб врятувати жителів Ніневії, послав і мене, щоб врятувати життя Генрі Брюса. Господь був поруч зі мною - і в заметіль і в льодовий холод. Молитва і віра старого людини спонукала Бога прийти на допомогу і змінити мій шлях серед сніжної бурі.

Старий-мисливець видужав і відправився в Едмонтон, де у нього були родичі. Пізніше я отримав від нього лист, в якому він дякував мені за порятунок його життя. Але я завжди був впевнений, що він врятував мене, а не я його. Він навчив мене, що молитва і сьогодні є дієвим засобом. Він молився, він вірив, і він отримав відповідь.

З цього дня я змінив своє ставлення до молитви. Раніше я завжди вважав, що молитва - всього лише частина богослужіння. Але цей випадок змусив мене інакше поглянути на молитву. Я на власні очі бачив, відчував і чув турботу люблячого Спасителя про пораненого мисливця в покинутій хатинці. Молитва цього старого показала мені, що Небо зацікавлене в благополуччі людей.

Джо Граз

Джерело: bible-facts.ru


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 158