Що таке зрілість душі?

Відео: Бізнес-молодість? Бізнес-зрілість по балтійскі- створи бізнес від душі на 100%

У вченні буддизму проповідується про те, що ми можемо стати щасливими в повному розумінні цього слова, якщо наведемо свої душі до зрілості. А для досягнення цієї зрілості існує тренування чотирьох прекрасних станів душі. 

Що таке зрілість душі?

неупередженість



По-перше, це Безпристрасність. Неупередженість - це така робота душі, коли на будь-яку людину можеш дивитися як на найулюбленішого, незалежно від того, близький він тобі або ж далекий. При набутті неупередженість вам буде посміхатися удача. Чому це так? Припустимо, вам треба зробити дуже важливий вибір у житті. І припустимо, що в цей час ви потребуєте чиєму-небудь раді. У більшості випадків людина, що знаходиться в скруті, прислухається до поради того, до кого він має симпатію. А думка неприємного йому людини, нехай навіть воно і правильне, відразу відхилить. А це означає, що рішення, яке він прийме, навряд чи буде правильним. І можливо, що ця помилка приведе вас в подальшому на жаль.
З іншого боку, якщо в незалежності від того, чи любите ви кого-то чи ні, ви все ж прямуєте правильному раді, то, зрозуміло, вам буде супроводжувати успіх. Таким чином, і в повсякденному житті практика неупереджено приносить велику користь. 

Кохання

Наступне якість зрілої душі - це Любов. Вона означає, що якщо, припустимо, хтось поруч з вами радіє, - ви теж радієте разом з ним і тим самим збільшуєте його радість. Тут дуже важливо розуміти різницю між Любов`ю і прихильністю. Любов - це робота душі, радующаяся розвитку, духовному зростанню даної людини. Навпаки, прихильність - це робота душі, яка прагне задовольнити свій егоїзм. Наприклад, прагнення до іншої людини, маючи такого роду думки: «Я хочу бути поруч з ним. Я хочу перебувати разом з ним »- це егоїзм. Любов же він не такий. «Якщо за рахунок того, що я в цей час буду поруч з ним, він буде розвиватися, - то я буду поруч з ним. Якщо ж для того, щоб сприяти його зрілості нам потрібно розлучитися - я з твердістю залишу його ». І якщо при цьому рішенні душа не відчуває ніяких страждань, значить це - Любов. Інакше кажучи, егоїзм - той випадок, коли ви вважаєте, що інша людина існує для вас, що він існує для того, щоб приносити вам радість. У разі Любові ж ви думаєте, що ви самі існуєте для того, щоб допомагати іншим розвиватися. Якщо ви випромінюєте Любов, то, зрозуміло, у вас будуть гармонійні відносини в сім`ї, а також ви звільнитеся від усіх душевних мук. 

Відео: "Баланс душі і тіла. духовна зрілість", 15 жовтня 2014

похвала

Третє якість, що робить душу зрілої, - це Похвала. Подібна робота душі має на увазі вихваляння від щирого серця прекрасних вчинків і прекрасного настрою інших людей. 
Якщо ви позбавлені такого настрою, то вас чекає результат, добре зрозумілий із закону карми. А закон карми говорить, що до нас повертається те, що ми зробили. Тому і інші люди або будуть теж віддавати вам Похвалу, або ні. Коли хтось не може вихваляти інших, це означає, що у нього в душі є ревнощі або заздрість. А така робота свідомості потроху забруднює нашу душу. І через це ми змушені будемо хворіти, а наше життя стане нещасною. 

Відео: Емоційна зрілість (частина 1) _ впевненість в собі, самооцінка і прийняття себе

співчуття



І ще одне стан зрілої душі, яке називається Співчуття. Це - така робота свідомості, володіючи якою ви страждаєте разом з тим, хто страждає від страждань, і сумуєте разом з тим, хто відчуває печаль. 

Відео: В.ПреобРАженская, про войовничого Світу

багатство душі

Ці чотири практики зрілості душі називаються Чотирма безмірно стан душі. І їх розвиток - це шлях, що веде вас до справжнього щастя. Чому це так? Тому що їх розвиток счищает забруднення з нашої душі і робить нас душевно багатими. Отже, якщо ви дивитеся на все явища з неупередженістю і при цьому вмієте радіти разом з будь-якою людиною, коли той радіє, то ви будете дуже улюблені іншими людьми. Якщо ви можете відчувати печаль разом з тим, хто в печалі, то ви будете кохані іншими людьми. Якщо у вас зовсім немає ніякого інстинкту боротьби, але ви з чистою душею вихваляє добродійні вчинки оточуючих, то ви обов`язково будете кохані. Вирощування Чотирьох безмірно Станів Душі неодмінно приведе вас до щастя. І якщо безліч людей знайде таке велике свідомість, тоді можливо буде створити гармонійне суспільство, в якому відсутня боротьба.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 130