10 Неймовірних версій про походження ісуса, що суперечать офіційній версії церкви

1_result

Люди протягом майже 2000 років сперечаються про походження і головні віхи життя Ісуса Христа. Одні непохитно вірять в його божественність, а інші вважають, що він був (якщо і був) самим звичайною людиною. Втім, є і альтернативні думки. У нашому огляді 10 неймовірних версій про походження Ісуса, які кидають виклик церковним постулатам.

1. Буддійський монах

2_resultДеякі буддисти вказують на разючу подібність між раннім християнством і буддизмом. Це вони вважають доказом того, що Ісус вивчав буддизм і навіть, можливо, сам був ченцем. На той час буддизму було вже більше 500 років, а місіонери-буддисти зустрічалися в Олександрії та Юдеї. Деякі аскетичні єврейські секти, можливо, перебували під впливом буддійських навчань.

Ніколас Нотович в своїй праці «Невідоме життя Ісуса Христа» стверджує, що Ісус провів 15 років в Індії (з 14 до 29 років). Саме про цей період життя Ісуса в Біблії немає згадок, тому невідомо, де він жив і чим займався. Пізніше з`ясувалося, що докази Нотовича сфабриковані. Тим не менш, багато людей як і раніше переконані, що є дуже багато подібностей між навчаннями Ісуса Христа і Будди, щоб це було простим збігом.

Ісус говорив: «Чиніть з іншими так, як би ви хотіли, щоб ставилися до Вами». Будда ж стверджував: «Оцінюйте інших, як самого себе». Подібних паралелей можна привести безліч.

2. Син архітектора або муляра

3_resultІсуса, як правило, знають, як прийомного сина теслі Йосипа, однак доктор Адам Бредфорда в своїй книзі «Ісус, відкриття» стверджує зовсім інше. Бредфорд вважає, що син бідного теслі просто не міг би досягти тієї соціальної позиції в єврейському суспільстві, яку займав Ісус. Тому набагато більш імовірно, що він був сином шановного громадянина середнього класу, наприклад, архітектора.

На думку Бредфорда, неправильне трактування походить від некоректного перекладу грецького слова Tekton, яким описували професію Йосипа. Завжди вважалося, що це «тесля», а Бредфорд вважає, що tekton означає «архітектор» або «майстер будівельник». У Біблії Ісус також описується словом tekton. Якщо це дійсно перекладається як «архітектор», то соціального статусу Ісуса було б достатньо, щоб поширювати свої погляди.

Доктор Квон Сун-дав, що вивчає древню Юдею та Ізраїль, має іншу точку зору. Він вважає, що Ісус був муляром, а не теслею, оскільки в Ізраїлі практично немає лісів, а рідне місто Ісуса Назарет був побудований з каменю.

3. Маг

4_resultГрецький філософ Цельсус, який жив у другому столітті, був одним з перших супротивників християнства. Цельсус не тільки заперечував чудеса Ісуса, але також стверджував, що Ісус був всього лише розумним чарівником, який навчився чаклунства в Єгипті. За словами Цельсія, послідовники Ісуса були просто довірливими дурнями нижчого стану, які були обмануті вивертами зловмисного шарлатана. Нібито історія про воскресіння є міфом, тому вона ніяк не збігається з платонівської концепції окремої природи тіла і духу.



У 1978 році Мортон Сміт написав книгу «Маг Ісус: шарлатан або Син Божий?». У ній він досліджує багато з чудес, що приписуються Ісусові, і проводить паралелі з «чудесами», які здійснювали «гое» - стародавні палестинські шамани, який могли спілкуватися з духами підземного світу.

4. Реінкарнація Господа Крішни

5_resultІндуси вірять, що Господь Крішна був восьмим аватаром бога Вішну і народився десь між 900 р до н.е. і 1200 до н.е. Релігійні вчення Крішни зараз можна прочитати в «Бхагавад-гіті». Багато людей бачать схожість між навчаннями і життям Ісуса і Крішни - такі як чудове зачаття, переслідування з боку тиранів, чудеса, аскетизм і твердження, що «врятуватися можна тільки з їх допомогою».

Імовірно, є навіть неканонічні індуїстські розповіді про те, що Крішна в результаті був розп`ятий. На думку деяких людей, це доказ того, що Ісус Христос народився 1000 років тому в далекій землі в якості реінкарнації Господа Крішни. Також, що цікаво, у Крішни і Ісуса є дуже багато ідентичних висловлювань.

5. Юлій Цезар

6_resultФранческо Каротта стверджував, що традиційна історія Ісуса Христа була насправді сфабрикована і є неправильним тлумаченням життя Юлія Цезаря, а раннє християнство насправді походить від римського юліанського культу. Каротта вказує на ряд подібностей між їхнім життям, а також на цікаві лінгвістичні збіги. Більш того, він проводить паралелі між людьми в житті Цезаря і Ісуса, заявляючи, що вони були насправді одним і тими ж людьми: Помпей / Іоанн Хреститель, в ролі хрещеного батька, Брут / Юда в ролі зрадника, Клеопатра / Марія Магдалина в ролі «особливо близького друга». Також Каротта стверджує, що деякі з найвідоміших цитат Цезаря були використані в Євангеліях, але «перекручені» неправильним перекладом.

6. Архангел Михаїл

7_resultЗгідно з твердженнями представників секти «Свідки Єгови», Ісус ніколи не заявляв, що він є Богом. Замість цього, він нібито він є архангелом Михаїлом. В Одкровенні є посилання на Михайла і Ісуса, які очолять армії ангелів. Свідки Єгови вважають малоймовірним, що дві армії ангелів повинні будуть брати участь в одній війні під керівництвом різних командирів, тому Ісус і Михайло повинні бути одним і тим особою.

7. Комуніст

8_resultАмериканський лідер комуністичної партії Юджин Дебс не бачив ніякого протиріччя між своїм ставленням до Ісуса Христа і радикальною політикою. Дебс заявляв, що він не вірить в божественність Ісуса, а вважає його революційним мучеником в боротьбі проти багатої експлуататорської верхівки. Його промови підривали підвалини Римської імперії до тих пір, поки правлячий клас не зрозумів, що потрібно боротися з християнством.

Латиноамериканські революційні богослови мали дещо іншу точку зору. Хосе Порфіріо Міранда, який проводив багато паралелей між християнською Біблією і творами Карла Маркса, бачив у відмові марксизму визнавати Бога явну помилку. Він написав: «Поняття комунізму прямо викладено в Новому Завіті і з тих пір протягом двадцяти століть ніхто більше точно не придумав кращого визначення комунізму».



8. Зевс

9_resultБуква «J» в латинському алфавіті існує протягом всього декількох століть. Вона була одягли від букви «I» після 1600 року. В оригінальній «Біблії короля Джеймса», як кажуть, Ісуса називали не Jesus, а Iesus. На думку деяких нетрадиційних християн, це серйозна різниця. Вони стверджують, що в оригінальній назві Месії - «Ієшуа», яке стало єврейським ім`ям «Yesua» приховано справжнє ім`я Бога. «Yesua» на грецькому пишеться як «Iesous», що, на їхню думку, є грецької транслітерацією від «Hail, Zeus» (слався, Зевс) або «Healing Zeus» (зціляє Зевс).

9. Ісламський Пророк

10_resultЗгідно з ісламськими трактуванням, Ісус Христос народився від непорочної діви за допомогою втручання Аллаха, але він був всього лише пророком і посланцем, як Адам і Мойсей до нього. У дитячі роки він розмовляв зі своєю матір`ю Марьям на арабській мові. Пізніше він нібито сказав: «Воістину, я раб Божий. Він дав мені Писання і зробив мене пророком! ».

Мусульмани вірять, що Ісус творив чудеса, але не вірять, що він був Сином Бога. Бог нібито дав Ісусу книгу під назвою Injeel, в якій містилася божественну мудрість, яку частково досі можна знайти в Новому Завіті. Проте, мусульмани відкидають Біблію, тому що вони вважають, що слова Injeel були спотворені в порівнянні з вихідним писанням. Мусульмани також не вірять, що Ісус помер на хресті або був убитий смертними, заявляючи, що Аллах підніс його до себе на небеса.

10. Інопланетянин

11_resultІснує досить багато теорій, що Ісус Христос є інопланетянином або гібридом інопланетянина і людини. Деякі асоціюють Ісуса з Аннунаки - богами і божествами в шумеро-вавилонській міфології, яких сучасні теоретики змови вважають інопланетянами з планети Нібіру.

Відповідно до цієї теорії, Нібіру проходить повз Землю раз в декілька тисяч років, і Аннунаки цей час втручаються в процес людського розвитку. Імовірно, Нібіру є Віфлеємської зіркою, а Ісус був народжений від союзу людської жінки з аннунаками, ототожнюється з архангелом Гавриїлом в більш пізніх інтерпретаціях.

Будучи напівбогом, Ісус пережив свою кару, після чого його забрав із Землі інопланетний корабель. Марк Беннетт, глава езотеричного суспільства Етеріус, заявив: «Ми вважаємо, що різні релігійні лідери в історії мають інопланетне походження. Ісус і Будда прийшли з Венери, Крішна прийшов від Сатурна, святий Петро прийшов з Марса »

тут


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 173