Виконав біблійне пророцтво

Відео: ЄВРЕЇ МАСОВО ПОВЕРТАЮТЬСЯ В ІЗРАЇЛЬ, ТИМ САМИМ виповнилося БІБЛІЙНІ ПРОРОЦТВА



Отже, згідно з пророцтвом, Ісусу Христу належало народитися у Віфлеємі. А тим часом Йосип і Марія проживали в Назареті, в 160 км від Віфлеєма. І ось для того, щоб сам того не підозрюючи, стати виконавцем Біблійного пророцтва і знаряддям в руках Божих, імператор Август велить зробити перепис населення, яка «була перша в правління Квірінія Сирією» (Лк. 2: 2).

Відомо, що Публій Сульпиций Квіріній походив із міста Ланувії і пройшов всю довгу адміністративну драбину імперії, аж до обрання консулом 12 року до Р. Хр.

Отже, Квіріній дійсно існував як історична особа і був правителем Сирії близько 6-7 рр. до. Р. Хр., Т. Е. Часу народження Ісуса Христа. Але чи була в цей час перепис населення в Римській імперії?

Виявляється, як було встановлено, дійсно була, і євангеліст Лука «мав на увазі ту перепис, яку імператор провів у 8 році до Р. Хр. Правда вона поширювалася тільки на осіб, що мали римське громадянство- але, за даними Тацита, Август слідом за тим почав облік всього населення в провінціях і в державах-сателітах. До останніх належала і Іудея. Ірод, будучи васальною монархом, зобов`язаний був сам подбати про виконання волі свого государя ».

Про переписах за днів Августа Тацит пише, що під час їх проведення були зібрані відомості «про державну казну, про кількість громадян і союзників на військовій службі, про кількість кораблів, на царства, провінціях, податки прямих і непрямих». Це повідомлення Тацита підтверджує і Светоній. Нарешті, сам імператор Август повідомляє про свої переписах в так званій Анкирская написи.

Отже, перепис населення Римської імперії, згадувана Лукою, відбувалася близько 6-8 року до Р. Хр., у дні імператора Августа, коли Сирією правив Квіріній. Тут варто підкреслити точність і скрупульозність євангеліста Луки, як історика, бо він повідомляє: «Цей перепис перший відбувся в правління Квірінія Сирією» (Лк. 2: 2), підкреслюючи тим самим, що при цьому наміснику перепис була не одна. І це дійсно так. Перша з них відноситься до часу народження Христа (6-8 рр. До Р. Хр.), А друга, про яку оповідає Йосип Флавій, мала місце в 6 році по Р. Хр.

Знайшло сьогодні повне історичне підтвердження і повідомлення Луки про те, що для перепису було необхідно йти «в своє місто» (Лк. 2: 3). Так в одному з папірусів, що містять римський указ, сказано: «Гай Вибий Максим, правитель Єгипту, велить: оскільки ми маємо намір провести ценз, необхідно переказати всім, хто з якої-небудь причини живе поза домом, повернутися в їх власні округу, щоб пройти перепис звичайним порядком ». Інший папірус називає імена Тіберія, Клавдія і Августа, і підтверджує розповідь Луки, що для виплати податків підданий мав повертатися з сім`єю на батьківщину.

Довгий час вказане місце в Євангелії від Луки, оповідає про перепис, вважалося грубою історичною помилкою, але з плином часу воно стало блискучим свідченням точності євангельських повідомлень. І точно не тільки історичної, а й пророчою, бо цей незначний на перший погляд та й до того ж короткий уривок, що складається всього з декількох слів, показує руку Божу на штурвали всесвітньої історії. Великий імператор великого Риму, Октавіан Август, покірно і дуже точно, в передбачений Богом термін став виконавцем пророцтва бідного іудея Міхея, що містить Божу волю.

Таким чином, імператор Риму увійшов в число свідків, які підтверджують істинність і божественність Нового Завіту і Його Автора-Господа.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 200